Twee veelvoorkomende valkuilen voor vloerdecoratie waar bijna alle klanten in vallen:

Na met vloerklanten en binnenhuisarchitecten te hebben gewerkt, zijn de grootste valkuilen waar klanten in vallen:

1) Ze proberen hun nieuwe vloer te ‘matchen’ met hun meubels, gordijnen, verf of hun huisdieren (het gebeurt!)

2) Achterwaarts decoreren.

Waarom ‘matchen’ een vergissing is:

Je vloer is zo goed als een permanent iets. Uw decorvloer roerende zaken, meubels en ja uw huisdieren komen en gaan. Dus proberen om iets te matchen is een tijdelijke oplossing. Hier is een tip: als je te hard je best doet om alles te evenaren, zal het lijken alsof je te hard hebt geprobeerd! Het ding is, er zijn maar een paar tinten nodig om de kleuren in chaos te brengen. Dus in plaats van ‘matchen’, streef naar ‘coördinatie’, zodat er een natuurlijke stroom of harmonie door de kamer is.

Een andere goede reden om niet te proberen en te ‘matchen’ is dat kleuren overuren veranderen. Vooral hout is lichtgevoelig en sommige soorten veranderen drastisch in de loop van de jaren. Slijtage kan ook een oppervlak van hout of laminaat dof maken en de ware kleur van de vloer vertroebelen. Als u met tegels werkt, houd dan ook rekening met de leeftijd van de voegen en de kleurveranderingen als gevolg van typische huishoudelijke ongelukken.

Verlichting heeft ook een groot effect. Natuurlijk licht brengt andere tinten naar voren dan halogeenverlichting. TL-verlichting is heel wat anders dan glasvezelverlichting. Enzovoort. Dus wat je dacht dat een perfecte ‘match’ was, ziet er zwak uit als je nieuwe verlichting installeert.

Bij het matchen moet elke shopper van vloeren onthouden: ‘Match and you’re playing with fire’

Achterwaarts decoreren:

Achterwaarts decoreren betekent (het is een term die ik heb uitgevonden) beginnend met de muren en meubels en je een weg banen naar de vloer, zodat het als laatste overblijft. Je gaat de verkeerde kant op! Uw vloer vormt de basis voor al het andere. U zou vloermonsters naar de stoffen-, verf- en meubelwinkels moeten brengen, niet andersom.

Als je die diarreekleurige muur verafschuwt, schilder hem dan opnieuw! De allereerste vraag die ik een klant zou stellen nadat ze me hadden verteld dat de kleur van hun muren was: “Vind je het leuk?” Ik was stomverbaasd hoeveel er reageerden met:

‘Ik heb er een hekel aan!’

Maar voor sommigen weet God alleen reden, ze vonden dat ze dezelfde kleur moesten kopen die ze haten en die op hun vloer moesten leggen!

Ga niet naar buiten om een ​​diarreekleurige vloer te kopen, want mijn muren zijn diarreekleurig! Als je dat doet, moet je diarree-gekleurde meubels, diarree-gekleurde huisdieren, diarree-gekleurde verf hebben, dan zit je diep in de shit … shugar! 🙂