Drivers Ed Spotlight – Hoe u de beste rijschool voor uw tiener kiest

Het is een zaterdagmiddag, een perfecte middag om je boodschappen te doen en al die tijdrovende boodschappen te doen die je de afgelopen week hebt uitgesteld. Je hebt 1) boodschappen nodig, 2) een outfit kopen voor de bruiloft van nicht Betty volgende week, 3) de aanstaande middelbare scholier Johnny helpen een universiteit te kiezen, en 4) de 15-jarige Tina inschrijven voor een rijopleiding. Het wordt zeker een drukke zaterdag, beter aan het werk!

Dus, nadat je 15 minuten hebt gezeten en een boodschappenlijstje hebt gemaakt, ga je naar de lokale markt en besteed je nog anderhalf uur aan het uitzoeken van de perfecte meloen, entrecote en het vinden van de beste deal voor brood. Nu ga je naar het winkelcentrum waar je vastbesloten bent om dat perfecte ensemble kleding te vinden om naar de grote bruiloft te dragen. Twee uur en vier warenhuizen later zit het in de tas en ben je eindelijk onderweg. Je komt thuis en kijkt naar je to-do-lijst: een universiteit vinden voor Johnny. “Nou”, denk je bij jezelf, “dat zal een paar dagen duren om erachter te komen, ik zal dat gewoon aanpakken als ik een paar dagen vrij heb van mijn werk.” Eindelijk kom je aan het einde van je checklist en slaak je een zucht van Rijschool Breda verlichting, het enige wat je hoeft te doen is de kleine Tina aanmelden voor de rijschool. Je opent de gele pagina’s, kiest zeven cijfers, en vijf minuten later schrijft Tina zich in bij de autorijschool van oom Bill en ben je halverwege je bed voor een dutje.

Dus laten we samenvatten, zullen we? Je hebt anderhalf uur besteed aan het kopen van eten voor de komende week, 2 uur aan het kopen van kleding die je een dag zult dragen, je hebt een aantal dagen nodig om de universiteit te kiezen waar Johnny vier jaar naar toe gaat, en het kostte je vijf minuten om kies de rijopleiding van uw dochter die ze niet alleen voor de rest van haar leven zal gebruiken, maar die haar hopelijk zal redden van een van de meest dodelijke taken van het leven: autorijden.

Wist u dat volgens het National Center of Health Statistics auto-ongelukken de belangrijkste doodsoorzaak voor tieners in de leeftijd van 15-19 jaar zijn (ze zijn verantwoordelijk voor bijna 40% van alle sterfgevallen onder tieners)? Het is geen geheim dat tienerbestuurders vaker ernstige en dodelijke ongevallen hebben dan andere bestuurders. Veel van deze ongevallen worden veroorzaakt door veelgemaakte fouten of door onvolledige kennis van verkeersregels. Met deze aangrijpende statistieken is het een wonder dat ouders het kiezen van een rijschool niet serieuzer nemen. De kennis van een goede, gekwalificeerde rijschool verkleint de kans om betrokken te raken bij een kostbare, schadelijke of mogelijk dodelijke aanrijding. Bij het kiezen van de juiste rijschool voor u of uw dierbaren, zijn er enkele voor de hand liggende en niet zo voor de hand liggende punten om te overwegen.

Prijs mag geen factor zijn. Rijopleiding is een van de belangrijkste investeringen die u ooit voor uw tiener zult doen. Bij het zoeken naar een rijschool is er meestal een omgekeerde relatie tussen prijs en kwaliteit. Hoewel de duurste school niet automatisch de beste is, is er een reden waarom bepaalde scholen minder vragen dan andere. Sommige rijscholen bezuinigen door te investeren in goedkopere, minder veilige voertuigen. Anderen huren ongekwalificeerde instructeurs in die ze op straat vinden en kunnen minimale lonen betalen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de meeste goedkope scholen ‘uit hun hoofd’ lesgeven en niet de tijd of het geld hebben genomen dat nodig is om een ​​gestructureerd, uitgebreid curriculum voor te bereiden. Als je een school vindt die je leuk vindt, maar de prijs is een beetje hoger dan je had verwacht, zoek dan uit of ze een betalingsplan hebben. Veel klantvriendelijke rijscholen helpen je niet alleen door de kosten op te splitsen in betaalbare betalingen, ze bieden ook promotionele kortingen om de prijs te verlagen.

Controleer of de rijschool in uw land een vergunning heeft. Als uw kind een operatie nodig heeft, zou u het zeker niet naar een niet-erkende chirurg brengen. Maak niet dezelfde fout bij het kiezen van een rijschool. Gelicentieerde scholen moeten echt hun geloofsbrieven verdienen door te voldoen aan een aantal staatswetten en -voorschriften. U kunt de status van elke erkende rijschool controleren en controleren voor welk type cursussen ze zijn goedgekeurd. In Californië biedt de DMV bijvoorbeeld een gratis zoekservice voor rijscholen op hun website. Als een school niet op hun lijst staat, blijf zoeken!

Bekijk de website van de rijschool. Je kunt een boek misschien niet altijd beoordelen op zijn omslag, maar je krijgt wel een redelijk goed idee van wat erin zit. Hetzelfde geldt voor rijscholen en hun websites, en u moet de tijd nemen om te zien wat hun site te bieden heeft. Is de site professioneel? Is het gemakkelijk te gebruiken? Hoe zit het met de inhoud – is het relevant, nuttig en goed georganiseerd? Heeft de site slechts minimale informatie, of gaat het verder dan je zou verwachten? Zijn contactgegevens duidelijk vermeld en gemakkelijk te vinden? Als u een van deze vragen met nee beantwoordt,