De duurzame tuin is populair in Nederland!

EenDuurzame tuin is een grote trend in Nederland en is iets wat alleen nog maar meer zal stijgen. Dit komt onder andere door veranderingen in de wereld, zoals klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Het wordt daardoor steeds populairder om zelf wat aan duurzaamheid te doen. Een duurzame tuin is een perfecte oplossing hiervoor. Een betere wereld begint bij jezelf en dat geldt uiteraard ook voor een duurzame tuin. Daarnaast is het nog eens erg leuk om te doen en zul je er nog profijt van gaan hebben ook!

Een duurzame tuin is natuurlijk wel een breed begrip, want wat is een duurzame tuin. Je kan hier denken aan het kweken en onderhouden van eigen producten. Denk hierbij aan een kweekkas, of een moestuin. Daarnaast is het hebben van solar producten ook een goed alternatief voor een duurzame oplossing in je tuin.  Bovendien is het algemeen bekend dat insecten het moeilijk hebben op dit moment. Het ophangen van insectenhotels, zoals een bijenhotel, een hommelhotel, maar ook het plaatsen van vogelhuisjes, egelhuisjes en vlinderkasten nemen de laatste tijd erg toe in populariteit.

Wormenhotel kopen

Door eenwormenhotel kopenzorg je ervoor dat je op een goede en duurzame manier je afval kan van verwerken. Deze keuken- en tuinafval fermenteert en ontwikkelt zich vervolgens tot een soort compost. Deze compost kan je vervolgens gebruiken als bodemverbeteraar in je eigen duurzame tuin. Dit is erg goed voor de natuur. Het is erg gemakkelijk om te doen en doordat je je eigen tuin- en keukenafval gebruikt kost het bovendien weinig geld. Het enige wat je hier dus voor nodig hebt is een wormenbak en een portie geduld.

 

Wormenhotel verschillende varianten

Je koopt een womenhotel of een wormenbak in verschillende varianten en merken, waardoor iedereen er mee zou kunnen beginnen. Je hebt de bekende Bokashi Emmer, wat vaak samenget met een starterset waar alle benodigdheden bij in zit. Daarnaast heb je ook een wormentoren met twee verschillende lagen, of meer een standaard wormenbak die bekend staat om de degelijkheid. Dat de wormenhotels populair zijn blijkt ook wel uit het feit dat er zelfs designer wormenhotels op de markt zijn. Dit laat zien dat er voor ieder wat wils is en dat het echt een ontzettende leuke trend is in het kader van duurzaamheid en een duurzame tuin.