Συντήρηση διακοσμητικού σκυροδέματος – Αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε το σκυρόδεμά σας να διαρκέσει!

Αν και η συντήρηση του διακοσμητικού σκυροδέματος είναι ελάχιστη, υπάρχουν μερικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται περιοδικά για να διασφαλίζεται ότι η τσιμεντένια αυλή, ο διάδρομος πεζών, ο δρόμος ή το κατάστρωμα της πισίνας θα διαρκέσει μια ζωή.

Το να απλώνετε απλώς το διακοσμητικό τσιμεντένιο διάδρομό σας μία φορά την εβδομάδα είναι ένα απλό βήμα προληπτικής συντήρησης που μπορεί να προσθέσει χρόνια στο διακοσμητικό τσιμεντένιο διάδρομό σας χαλαζιακή επένδυση Επίσης, η χρήση μιας σκούπας με σκληρές τρίχες μπορεί συχνά να είναι αρκετή για να απομακρύνει τυχόν ξένα σωματίδια από την επιφάνεια.

Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να είναι απαραίτητο ένα ενδελεχές πλύσιμο με πίεση για να δώσει στην επιφάνεια του σκυροδέματος καλό βαθύ καθαρισμό, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα που μπορεί να έχουν εισχωρήσει βαθιά στους πόρους της πλάκας σκυροδέματος. Τα 1200 psi είναι αρκετή πίεση για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε ξένη ύλη που έχει κλειδωθεί στην επιφάνεια, πλέον αυτή η ποσότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανά προβλήματα με την αποκόλληση της επιφάνειας.

Μην τοποθετείτε φυτά σε γλάστρες απευθείας στην επιφάνεια, αντίθετα θα πρέπει να τοποθετούνται είτε σε φυτοστάσια είτε σε πιάτο. Εάν αυτό το βήμα αγνοηθεί, η πιθανότητα αποχρωματισμού της επιφάνειας του σκυροδέματος από φυτικά λιπάσματα είναι μεγάλη.

Λάβετε υπόψη τυχόν διαλύματα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε στην επιφάνεια. Κάθε προϊόν που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε όξινο θα πρέπει να αραιωθεί ή να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου και να ξεπλυθεί αμέσως από την επιφάνεια μετά τη χρήση. Τα προϊόντα με βάση την αμμωνία πρέπει να αποφεύγονται όλα μαζί.

Εάν ο χυμός δέντρων και άλλο κολλώδες υλικό είναι πρόβλημα και αφήνοντας συχνές εναποθέσεις στις επικαλύψεις σκυροδέματος και ένα πλυστικό πίεσης δεν θα τα αφαιρέσει, μπορεί να έχετε κάποια επιτυχία με τη χρήση του Goo Gone ή του Dissolve It. Τα σημάδια ολίσθησης των ελαστικών μπορούν να αφαιρεθούν με καθαριστικό καρμπυρατέρ καθώς και να μείνουν λεκέδες ασφάλτου.

Τέλος, όλες οι διακοσμητικές επιφάνειες από σκυρόδεμα πρέπει να σφραγίζονται για να αποφευχθεί η συσσώρευση ξένων υλών. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το σκυρόδεμα είναι ένα πορώδες υλικό γεμάτο με εκατομμύρια μικροσκοπικά κανάλια που έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν με ξένη ύλη. Επομένως, όλες οι εξωτερικές επιφάνειες από σκυρόδεμα θα πρέπει να σφραγίζονται πριν ανοίξουν στην κυκλοφορία. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μια επανασφράγιση του προσαρμοσμένου σκυροδέματος σας. Αυτά τα σφραγιστικά όχι μόνο προστατεύουν την επιφάνειά σας από τη συσσώρευση βρωμιάς, αλλά βοηθούν επίσης στην προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Η αύξηση της αντίστασης στην ολίσθηση είναι επίσης μια κοινή ανησυχία και μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με την προσθήκη ενός αδρανούς στο στεγανοποιητικό σκυροδέματος.