Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε καυσόξυλα για το σπίτι σας;

Καθώς το δροσερό αεράκι αρχίζει να αναπτύσσει μια ψυχρή τσίμπημα, είναι ένδειξη ότι ο καιρός πλησιάζει η κρύα εποχή. Ένα τζάκι που τρίζει με ξύλα που καίνε ή μια σόμπα θα είναι σύντομα ένα ευπρόσδεκτο θέαμα για κάθε σπίτι. Δεν είναι καιρός να αρχίσουμε να μαζεύουμε και να αποθηκεύουμε καυσόξυλα; Προετοιμαστείτε τώρα, για να παραμείνετε ζεστά ασφαλείς για τις υπόλοιπες ψυχρές μέρες και νύχτες!

Ελέγξτε τη γνησιότητα των τοπικών προμηθευτών καυσόξυλων προτού επιβεβαιώσετε την παράδοση καυσόξυλων. Παραγγέλνετε χύμα καυσόξυλα καυσοξυλα για πώληση μόνο αφού ελέγξετε τη γνησιότητά τους και το επίπεδο στεγνότητας στο γραφείο των τοπικών προμηθευτών καυσόξυλων. Πώς να επιλέξετε και να παραγγείλετε το ιδανικό delivery καυσόξυλων για το σπίτι σας;

1) Οι μικρές και ζεστές φωτιές καίνε καλύτερα αν είναι φτιαγμένες από βαμβάκι, λεύκα, σημύδα ή κόκκινο σφενδάμι. Αυτά τα μαλακά ξύλα καίγονται πιο γρήγορα και είναι διαθέσιμα σε αφθονία, αλλά εξαντλούνται πιο γρήγορα. Ίσως χρειαστεί να περάσετε το βράδυ σας βιαστικά στο υπόστεγο καυσόξυλων ξανά και ξανά για να αναπληρώσετε το απόθεμα. Μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά μακροπρόθεσμα η προσπάθεια και το ξύλο που θα καταλήξετε να ξοδέψετε μπορεί να μην αξίζει τον κόπο. Δεν είναι καλύτερο να εξαιρεθείτε από τα στιβαρά ή ωριμασμένα καυσόξυλα όπως:
α) Καυσόξυλα κιβωτίου
β) Κόκκινη τσίχλα καυσόξυλα
γ) Μικτά οικολογικά καυσόξυλα ή
δ) Καυσόξυλα Ironbark;

2) Εάν θέλετε οι φωτιές σας να παραμένουν αναμμένες ώρες και ώρες μέσα στη νύχτα γυαλίζοντας τους τοίχους με το ζεστό κόκκινο χρώμα των ζωντανών κόκκινων καυτών κάρβουνων, τότε επιλέξτε τα καυσόξυλα σας από σκληρά ξύλα όπως χαρούπι, βελανιδιά, κουτί, κόκκινη τσίχλα, μαύρο σφενδάμι, σίδερο φλοιός ή χίκυρο.

3) Τα καρυκευμένα καυσόξυλα είναι τα αποξηραμένα ξύλα που παίρνουν φωτιά γρήγορα. Πρέπει να είστε πολύ σίγουροι ότι τα καυσόξυλα που χρησιμοποιείτε για να χτίσετε τη φωτιά σας είναι στεγνά και απαλλαγμένα από υγρασία. Το επιφανειακό νερό στα καυσόξυλα σύντομα θα διαλυθεί ή μπορεί να αφαιρεθεί με σκούπισμα, αλλά το νερό που έχει εισχωρήσει στα καυσόξυλα θα απελευθερωθεί ως ξηρός καπνός και ιζήματα που σιγοκαίει.

4) Χρησιμοποιήστε καλά καρυκευμένα καυσόξυλα για το τζάκι σας. Καυσόξυλα με ακατάλληλη ωρίμανση καίγονται αναποτελεσματικά και θα είναι πολύ λιγότερα. Τα μικτά φιλικά προς το περιβάλλον καυσόξυλα καίγονται καλά και δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα. Είναι μια υπέροχη επιλογή για το τζάκι του σπιτιού σας. Κάντε το δικό σας κομμάτι για το περιβάλλον και λάβετε το κροτάλισμα σας από έναν χονδρέμπορο που διανέμει χύμα καυσόξυλα προς πώληση!

5) Ελέγξτε για ξύλο με ρωγμές στα άκρα. Αυτό το ξύλο είναι λιγότερο βαρύ και έχει βαθύ καφέ, γκρι ή κίτρινο χρώμα. Το ανοιχτό καφέ, πρασινωπό ή κρεμ ξύλο πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να είναι βρεγμένο.

6) Αφήστε τα κούτσουρα που κάνουν ένα βαθύ χτύπημα όταν χτυπηθούν μεταξύ τους. Το χτύπημα των κορμών μεταξύ τους θα πρέπει να αντηχεί με ένα κοίλο χτύπημα.

7) Μπορείτε επίσης να καρυκεύσετε το ξύλο σας όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος. Απλώς αφήστε τα κούτσουρα και τα κομμάτια ξύλου έξω, όπου οι ζεστές και ξηρές ακτίνες του ήλιου θα στεγνώσουν με αέρα το ξύλο.

8) Τα κομμάτια ξύλου που χωρίζονται καίγονται γρήγορα και πιάνονται πιο γρήγορα. Ένα μεγαλύτερο κούτσουρο μπορεί να χωριστεί σε τέταρτα ή μισά και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί. Οι ξυλόφουρνοι και οι υπαίθριοι πυροσβέστες χρειάζονται μεγάλα κούτσουρα, ενώ τα τζάκια παρέχουν μεγάλη ζεστασιά με ξύλα μικρού μεγέθους.